Descripció

En aquest curs aprendrem a treballar la porcellana per a la seva aplicació a la joieria. Hi veurem les tècniques per treballar amb porcellana líquida i amb porcellana per modelar, així com també diverses tècniques de decoració i de preparació de les peces perquè en finalitzar el curs estiguin preparades per poder-les muntar en metall.

testicon

Objectiu

Proporcionar els coneixements necessaris sobre el procés d’elaboració de peces de porcellana per aplicar a la joieria, des de la seva concepció fins a la cocció final.

testicon

A qui va dirigit

Pot assistir al curs qualsevol persona que sàpiga treballar el metall i vulgui introduir-se en el món de la joieria ceràmica.

testicon

Durada, dates i horari

Durada: 16 hores dividides en 4 sessions

Dies: 4, 11, 18 i 25 de juny (dimarts)

Horari: de 16 a 20h

testicon

Lloc

Kum Boo Escola de Joieria
C/Villarroel 182, 08036 · Barcelona
T. 93 435 45 96
info@escolakumboo.cat
www.escolakumboo.cat

testicon

Programa

  • Preparació de la porcellana líquida per treballar amb colada i banys, amb motlles d’una peça per pressió i de dues peces per colada
  • Preparació de la porcellana per modelar utilitzant diferents elements per trobar colors i textures
  • Aplicació de tècniques de decoració abans i després del bescuit (primera cuita)
  • Preparació de les peces amb els acabats necessaris per fer la cuita d’alta temperatura

En acabar el curs, els/les alumnes s’emportaran les peces de porcellana acabades i preparades per poder-les muntar en metall.

testicon

Professora

Núria Soley, formada a l’Escola Massana de Barcelona. Ceramista d’ofici, s’ha especialitzat en l’àmbit de la joieria ceràmica. La seva obra es basa en l’experimentació amb diferents tècniques ceràmiques per aplicar a la joieria. Des del 2005 es dedica, també, a la docència, impartint cursos vinculats a la joieria ceràmica.

Instagram         Facebook

testicon

Metodologia

Cada sessió anirà precedida d’una petita explicació teòrica, però el curs és essencialment pràctic. La cocció de les peces en porcellana es farà durant els dies que hi ha entre una i altra sessió, de manera que a cada nova sessió, els/les alumnes trobaran les peces del dia anterior ja a punt per seguir-les treballant.

testicon

Material

L’Escola proporcionarà tot el material i totes les eines per al treball amb porcellana, així com també disposarà del forn per a la cuita de les peces.

testicon

Preu del curs

PREU ESPECIAL DARRERA SETMANA: 190€ !!

  • Alumnes i exalumnes recents* del Curs Regular: 205€
  • Públic general: 215€
* Exalumne/a recent: persona que ha estat alumna del Curs Regular en algun moment del 2018 o 2019
testicon

Grup i reserva de places

Es treballa en grups reduïts de màxim 8 persones. Les places es reservaran per estricte ordre de sol·licitud. Per fer la reserva, si us plau emplena aquest formulari.

Un cop t’hi hagis inscrit a través del formulari tens 24 hores per fer el pagament.  Si en aquest termini no hem rebut el pagament, la teva plaça podrà ser assignada a la següent persona que formalitzi la inscripció al curs.

El pagament el pots fer presencialment a l’Escola o per transferència bancària. Les dades per fer la transferència són:

  • N. de compte: ES98 0081 0384 23 0001072015 (Banc Sabadell)
  • Concepte de la transferència: Porcellana + Nom i cognoms
testicon