Descripció

Curs eminentment pràctic sobre talla de gemmes amb el sistema francès. Encara que no és imprescindible, és recomenable haver assistit al Seminari Demostració de talla de gemmes, programat a l’Escola el mes de març, en el qual es fa una presentació teòrico-demostrativa d’aquest sistema de talla.

En aquest curs els alumnes practicaran tot el procés de talla: des de serrar el material fins a tallar i polir, passant pels processos de desbast i encollat. Hi aprendran a utilitzar les eines i màquines necessàries, així com també hi veuran diferents materials i aprendran a veure com s’escullen i com es treballen en funció a la seva duresa. 

L’Escola proporcionarà pedres als alumnes perquè hi puguin treballar, si bé també poden portar-ne de pròpies i treballar-les al curs. En finalitzar el curs, cada alumne/a s’endurà a casa les peces treballades.

Pel caràcter eminentment pràctic del curs la capacitat màxima és de 4 alumnes

A més a més, si un cop finalitzat el curs l’alumnat hi està interessat, es contempla la possibilitat de donar-li continuïtat  amb la programació de 2 mòduls més, de nivell mig i avançat.

testicon

Objectiu

Conèixer i aprendre el sistema francès de talla de gemmes.

testicon

A qui va dirigit

A qualsevol persona interessada en la tècnica de la talla de gemmes, amb o sense coneixements/experiència prèvia en aquest camp.

Un cop finalitzi, el curs i en funció de l’interès de l’alumnat, es contempla la possibilitat de donar-li continuïtat amb la programació de 2 mòduls més (nivell mig i avançat), que s’adreçarien només als alumnes que hagin cursat el primer curs.

testicon

Durada, dates i horari

Durada: 8 hores

Dies: mes de maig o juny. A concretar amb les persones que s’inscriguin al curs (màxim 4)

Horari: a concretar amb les persones que s’inscriguin al curs (màxim 4)

testicon

Lloc

Kum Boo Escola de Joieria
C/Villarroel 182, 08036 · Barcelona
T. 93 435 45 96
info@escolakumboo.cat
www.escolakumboo.cat

testicon

Programa

  • Veure diferents materials i saber com s’escullen i com es treballen en funció de la seva duresa.
  • Conèixer les màquines i eines necessàries per al procés de talla.
  • Serrar el material, desbastar per fer diferents pre-formes, encollar i donar forma per a diferents talles.
testicon

Professorat

Joan Martín, tallador de gemmes, col·laborador amb Pedra artesana, lapidaris 100% artesans i dedicats, desde fa més d’una dècada, a la venda i talla de pedres precioses.

Joan Martín comença els aprenentatges com a lapidari als 14 anys, primer com a polidor i després iniciant-se en la talla, amb el coneixement pràctic  ja adquirit sobre els diferents  facetats i materials. El 1985 obre el seu propi taller, primer al barri de Gràcia de Barcelona però que més endavant traslladarà primer a l’Anoia i després (actualment) al Pallars.

Facebook de Joan Marín

Facebook de Pedra artesana

testicon

Metodologia

Curs eminentment pràctic de talla de gemmes amb el sistema francès.

El número reduït d’alumnes (màxim 4) permetrà una atenció individualitzada, imprescindible per treballar els continguts del curs i aprendre les tècniques presentades.

testicon

Material

L’Escola disposarà de la maquina de facetar, serra, desbastadora i proporcionarà tot l’utillatge i material necessari per al seminari.

testicon

Preu del curs

Preu: 240 €

testicon

Grup i reserva de places

El curs té una capacitat màxima de 4 alumnes. Les places es reservaran per estricte ordre de sol·licitud. Per fer la reserva, has d’emplenar aquest formulari i fer el pagament.

La confirmació de plaça es farà efectiva en el moment en què rebem el pagament. Les inscripcions a través del formulari sense pagament confirmat no tindran la plaça garantida fins que tinguem notificació de l’ingrés.

El pagament es pot fer per transferència bancària o bé presencialment a l’Escola, en efectiu o targeta. En el moment d’inscriure’t al formulari t’indicarem el compte bancari on fer l’ingrés.

Els diners de la matrícula només es tornaran en cas que s’anul·li el curs.