1. Descripció

El CURS REGULAR de Kum Boo Escola de joieria és un curs personalitzat en el que cada alumne treballa i aprèn les tècniques en què està interessat o que necessita per realitzar les seves peces. És l’alumne qui escull què vol aprendre.

Enguany el curs s’inicia el dimecres 13 de setembre de 2017 i finalitza el dijous 21 de juny de 2018. Els alumnes poden inscriure-s’hi i començar les classes en qualsevol moment durant el curs (vegeu més avall modalitats d’inscripció).

El curs és obert a tothom, amb o sense coneixements previs de joieria, que tingui ganes d’aprendre l’ofici de joier, ja sigui per acabar sent-ne professional o per afició.

A la nostra escola hi assisteixen diferents tipus d’alumnes:

 • Alumnes que comencen de zero i que volen iniciar-se en l’ofici, començant per les tècniques bàsiques.
 • Alumnes autodidactes i alumnes provinents d’altres escoles, públiques o privades, que volen millorar la tècnica i els seus coneixements amb un ensenyament més personalitzat.
 • Professionals de la joieria que vénen a aprendre tècniques noves, que per la seva trajectòria professional no han tingut oportunitat d’explorar.

 

Es treballa sempre en grups molt reduïts, d’un màxim de 6 alumnes per professor. Això permet aprofitar bé totes les hores de classe i minimitzar el temps d’espera per consultar el professor. D’aquesta manera podem garantir un aprenentatge totalment personalitzat, amb el que cada alumne aprèn les tècniques que necessita i fa les peces que desitja, sense haver-se de cenyir a un programa general i igual per a tots els alumnes.

El bon ambient de treball que hi ha a l’Escola ajuda a aconseguir bons resultats. Els alumnes veuen el què fan els altres i sovint es comenta entre tots el que un està fent. Es generen, així, petits debats i vincles entre els alumnes i els professors, que ajuden a millorar el resultat de les peces.

testicon

2. Metodologia de treball

Per als alumnes que no tenen coneixements de joieria comencem amb les tècniques bàsiques, per tal que ràpidament tinguin un mínim de destresa per realitzar les seves peces. Primer de tot, cal conèixer la taula i l’estellera, la manera com s’agafen les eines, com es treballa amb cadascuna d’elles, com s’ha de seure i altres aspectes generals elementals. Després, cal aprendre a serrar i calar, a fer servir les llimes i altres eines bàsiques i a fer les primeres soldadures. A partir d’aquí, és qüestió d’anar sumant experiència i tècniques.

Des del primer dia encoratgem els alumnes a crear peces, al mateix temps que fan exercicis i aprenen les tècniques. Professor i alumne defineixen conjuntament el disseny d’una peça que permeti treballar i aprendre aquestes primeres habilitats.

Els alumnes que ja tenen una formació prèvia sovint necessiten perfeccionar els seus coneixements. Així doncs, procurem que facin peces que els ajudin a millorar les seves tècniques, eliminin vicis adquirits en la pràctica del dia a dia i aprenguin tècniques noves.

Els professionals del sector acostumen a venir o bé per perfeccionar alguna tècnica concreta o bé per aprendre’n alguna que, per la seva feina, no han d’utilitzar sovint, però que els obre un ventall de noves possibilitats en la seva vida professional. A Kum Boo Escola de joieria els oferim aquest curs de perfeccionament i d’ampliació de coneixements.

testicon

3. Material

A l’Escola hi ha les eines necessàries per fer tot tipus d’exercicis i practicar les diferents tècniques. Disposem d’un bon desplegament d’utillatge (mirar el darrer apartat, L’Escola, on s’explica de quines eines i maquinària disposem) per la qual cosa els alumnes no han de portar eines pròpies per treballar*. De totes maneres, si les volen dur perquè els és més còmode treballar amb les seves eines, a l’Escola els oferim un espai on poden guardar tant les eines com les peces.

El coure i el llautó per fer els primers exercicis proposats també el posa l’Escola (sempre i quan sigui per fer peces de mides raonables). L’alumne podrà treballar amb altres materials (or, plata, pedres, etc.) per fer les seves peces i exercicis, que aniran, lògicament, al seu càrrec.

* Alguns materials i eines en concret sí que han de ser aportats pels alumnes: gresols per fondre; broques i freses variades quan se n’hagi de fer un ús intensiu; ceres per fer peces grans o per fer moltes peces, etc. En tot cas, davant del dubte convé comentar amb el professor la necessitat o no de portar material propi.

L’Escola disposa de botiga d’eines per tal d’abastir als alumnes d’allò que puguin necessitar, ja sigui per fer-ne ús dins l’Escola o als seus propis tallers.

testicon

4. Temari

En el CURS REGULAR no hi ha un temari estricte a seguir, excepte en aquells casos en què l’alumne ho sol·liciti expressament.

Cada alumne farà les seves pròpies peces i aprendrà a utilitzar les eines i a aplicar les tècniques que necessiti. Treballem amb una ratio alumne/professor molt baixa (6/1), per tal que sigui possible estar pendent del que fa cada alumne i poder-lo acompanyar en el procés de disseny i realització de les seves peces.

Amb els alumnes que parteixen de zero o amb poc recorregut procurem que aprenguin bé totes les tècniques bàsiques: serrar, soldar, llimar, treball amb alicates, etc.

Per als alumnes més experimentats no cal fer tant èmfasi en cadascuna d’aquestes tècniques bàsiques i treballem amb unes o altres en funció de la peça que vulguin fer.

Algunes tècniques i temes que es poden tractar durant el curs són: marcar dissenys sobre planxa, serrar, calar, llimar, soldadura en diferents formats, unions en fred, treball amb fil i treball amb planxa, embotits i tècniques per obtenir volums, textures sobre superfícies obtingudes amb tècniques diferents, acabats de tot tipus, fosa del metall, preparació del metall fos per laminar o trefilar, realització de boques i grapes, clavats bàsics, tècniques vàries amb ceres de diferents formats, etc.

testicon

5. Durada del curs, període d’inscripció i horaris

El curs s’inicia el 13 de setembre de 2017 i finalitza el 21 de juny de 2018.

És possible inscriure-s’hi i començar les classes en qualsevol moment durant el curs.

Els dies de classe són*:

 • Dimecres de 16 a 20h
 • Dijous de 16 a 20h

 

* Eventualment, pot haver-hi dies extres de classe a la setmana. Se n’informarà als alumnes si es dóna aquesta circumstància.

testicon

6. Modalitats d’inscripció i preus

La inscripció al CURS REGULAR de Kum Boo Escola de joieria es fa mitjançant paquets d’hores. Es pot triar entre el paquet de 10 hores i el paquet de 40 hores. De paquets de 40 hores se’n poden comprar més d’un alhora, sempre que sigui per consumir-los seguits.

D’acord amb el paquet d’hores triat i amb els dies i horaris de curs indicats, l’alumne pot escollir quan vol venir a classe, al seu gust. No cal que siguin dies consecutius ni el mateix dia de la setmana. Per exemple una setmana pot venir el dilluns i la següent el dijous; o venir una setmana el dilluns i la següent el dilluns i el dimecres. L’elecció dels dies que es vol venir dependrà de la disponibilitat de places lliures.

IMPORTANT!! Quan es comença un paquet d’hores l’alumne ha d’indicar els dies que vindrà. Automàticament aquests dies escollits queden reservats per l’alumne.

Si en el moment de començar un paquet d’hores no s’indiquen els dies en concret en què es vol venir, per defecte es reservaran consecutivament tots els dilluns, dimecres o dijous (segons el dia escollit per començar a venir), fins a completar les 40 hores.

La no assistència a classe els dies reservats implica la pèrdua d’aquests dies. Tot i això l’Escola ofereix la possibilitat d’anular una classe reservada sempre que s’avisi almenys amb dues setmanes d’antelació. En cas de no poder assistir fortuïtament a classe i no poder avisar amb l’antelació suficient, es recomana igualment informar l’Escola el més aviat possible.

Demanem als alumnes que siguin molt curosos en aquest punt. És la clau perquè hi hagi una bona coordinació amb el calendari de tots els alumnes.

En el cas d’agafar més d’un paquet de 40 hores alhora, els dies de classe s’escolliran en el moment de començar cadascun d’aquests paquets.

Els paquets d’hores caduquen als tres mesos d’haver-se iniciat (vacances d’estiu apart).

Els preus dels paquets d’hores són els següents:

 • Paquet de 10h: 139€** el primer paquet i 125€** els següents.
 • Paquets de 40h: Es poden comprar diversos paquets de 40h alhora. Això està pensat pels alumnes que venen a classe durant un període llarg o durant tot l’any acadèmic. En aquests casos s’apliquen descomptes especials i s’ofereixen còmodes modalitats de pagament:
 • 1 paquet: 439€**
 • 2 paquets: 860€**
 • 3 paquets: 1235€**
 • 4 paquets: 1630€**

 

Els paquets de 10h i 40h es poden comprar en qualsevol moment durant el curs.

** Els preus poden variar al llarg del curs sense notificació prèvia. En tot cas, els alumnes que hagin reservat diversos paquets de 40h, mantindran el preu total del moment d’haver fet la reserva.

testicon

7. Inscripció al curs i forma de pagament

El curs es farà amb un grup de treball de com a màxim 6 persones. Les places són molt limitades i es reservaran per estricte ordre de sol·licitud. Per fer la reserva de plaça, si us plau emplena aquest formulari i t’enviarem un correu electrònic de confirmació de la inscripció. Quan el rebis, hauràs de fer una paga i senyal d’aproximadament un 10% del total (presencialment a l’Escola o per transferència bancària) i la matrícula al curs quedarà confirmada.

La resta del curs es paga de la següent manera:

 • Paquet de 10h: reserva de 20€. El primer dia de classe es paga l’import pendent (105€ o 119€).
 • 1 paquet de 40h: reserva de 44€. El primer dia de classe es paga l’import pendent (395€).
 • 2 paquets de 40h: reserva de 85€. En començar el primer paquet, pagament de 395€. En començar el segon paquet, pagament de 380€.
 • 3 paquets de 40h: reserva de 125€. En començar el primer paquet, pagament de 395€. En començar el segon paquet, pagament de 380€. En començar el tercer paquet, pagament de 335€.
 • 4 paquets de 40h: reserva de 165€. En començar el primer paquet, pagament de 395€. En començar el segon paquet, pagament de 380€. En començar el tercer paquet, pagament de 355€. En començar el quart paquet, pagament de 335€.

 

Tant el pagament de la paga i senyal com de la resta de l’import del curs es pot fer presencialment a l’Escola o per transferència bancària. Per als pagaments per transferència, les dades bancàries són ES98 0081 0384 23 0001072015 (Banc Sabadell).

Si fas el pagament per transferència bancària, per tal d’identificar-lo i de saber el curs al qual fa referència, és molt important que en el concepte de la transferència hi indiquis el següent: CR+ Nom i cognoms

testicon

8. L’escola

El novembre de 2015 Kum Boo Escola de Joieria es va traslladar al barri de l’Eixample, després d’uns anys al Guinardó. Actualment està situada al carrer Villarroel 182, entre Còrsega i París.

Està molt ben comunicada i s’hi pot arribar amb metro: parada Hospital Clínic, de la línia L5, la blava; amb diverses línies d’autobús: 14, 27, 32, 41, 54, 59, 63, 66, 67, 68 i H10; i algunes parades del Bicing: 076, 088, 089, 090, 109, 350, 365.

L’Escola forma part del taller Arnald Climent Joies. Això vol dir que està en contacte permanent amb un taller professional en activitat constant.

L’Escola disposa d’un ampli ventall d’eines per a tots els estudiants. Cada alumne treballa en una taula de joier professional on hi ha algunes eines bàsiques (arc de serra, joc de llimatons, tas, micromotor i material per soldar). Altres eines com llimes, paper esmeril de diferents gruixos, alicates de tot tipus, regle, compàs, peu de rei, punta d’assenyalar, embotidors, daus d’embotir i de canals, abocardadors, tot tipus d’eines pel micromotor, compàs de dècimes, micròmetre, martells metàl·lics i de nylon i moltes altres eines es troben en armaris i calaixos del mateix taller i són d’ús compartit.

L’Escola disposa, a més, d’un bon ventall de maquinària com laminadors manuals i elèctrics, banc d’estirar amb fileres de tot tipus, soldador PUK, soldador oxhídric, zona de fondre amb soldador d’oxigen, ultrasons, polidora electromagnètica, forn d’esmalts, taules de polir, etc.

Disposem dels següents espais docents:

 • Taller principal per les classes del CURS REGULAR.
 • Espai per a les polidores, ultrasons i polidora electromagnètica, forn d’esmalts i fosa
 • Un segon taller per feines i cursos especials i també per l’Aula Oberta.
 • Aula polivalent per a cursos de disseny 3D, cursos de gemmologia, cursos teòrics i cursos en general per als quals no cal treballar a l’estellera.
 • A més, tenim una sala amb taula i cadires, cafetera, nevera i microones que els alumnes poden utilitzar quan volen fer una pausa per esmorzar, fer un mos o simplement consultar alguns dels llibres de la nostra biblioteca especialitzada, ubicada en la mateixa sala.
testicon

* Eventualment, pot haver-hi dies extres de classe a la setmana. Se n’informarà als alumnes si es dóna aquesta circumstància.

** Els preus poden variar al llarg del curs sense notificació prèvia. En tot cas, els alumnes que hagin reservat diversos paquets de 40h mantindran el preu total del moment d’haver fet la reserva.

Aquesta informació té validesa a partir del 25 d’agost de 2017, fa referència al CURS REGULAR 2017-2018 i pot ser modificadaen qualsevol moment sense previ avís. Els alumnes que hagin adquirit paquets d’hores mentre aquest fos el document vigent, continuaran mantenint les condicions pactades en el seu moment i, a més, podran beneficiar-se de les eventuals millores proposades.

testicon