1. Descripció

El CURS REGULAR de Kum Boo Escola de joieria és un curs personalitzat en el que cada alumne treballa i aprèn les tècniques en què està interessat o que necessita per realitzar les seves peces. És l’alumne qui escull què vol aprendre.

Aquesta tardor el curs s’inicia el dimecres 18 de setembre de 2019 i finalitza el dijous 28 de novembre de 2019. Els alumnes poden inscriure-s’hi i començar les classes en qualsevol moment durant el curs (vegeu més avall modalitats d’inscripció).

El curs és obert a tothom, amb o sense coneixements previs de joieria, que tingui ganes d’aprendre l’ofici de joier, ja sigui per acabar sent-ne professional o per pura afició.

A la nostra escola hi assisteixen diferents tipus d’alumnes:

 • Alumnes que comencen de zero i que volen iniciar-se en l’ofici, començant per les tècniques bàsiques.
 • Alumnes autodidactes i alumnes provinents d’altres escoles, públiques o privades, que volen millorar la tècnica i els seus coneixements amb un ensenyament més personalitzat.
 • Professionals de la joieria que vénen a aprendre tècniques noves, que per la seva trajectòria professional no han tingut oportunitat d’explorar.

 

Es treballa en grups molt reduïts, d’un màxim de 6 alumnes per professor. Això permet aprofitar bé totes les hores de classe i minimitzar el temps d’espera per consultar el professor. D’aquesta manera podem garantir un aprenentatge totalment personalitzat, amb el que cada alumne aprèn les tècniques que necessita i fa les peces que desitja, sense haver-se de cenyir a un programa general i igual per a tots els alumnes.

El bon ambient de treball que hi ha a l’Escola ajuda a aconseguir bons resultats. Els alumnes veuen el què fan els altres i sovint es comenta entre tots el que un està fent. Es generen, així, petits debats i vincles entre els alumnes i els professors, que ajuden a millorar el resultat de les peces.

testicon

2. Metodologia de treball

Per als alumnes que no tenen coneixements previs comencem amb les tècniques bàsiques, per tal que ràpidament tinguin un mínim de destresa per realitzar les seves peces. Primer de tot, cal conèixer la taula i l’estellera, la manera com s’agafen les eines, com es treballa amb cadascuna d’elles, com s’ha de seure i altres aspectes generals elementals. Després, cal aprendre a serrar i calar, a fer servir les llimes i altres eines bàsiques i a fer les primeres soldadures. A partir d’aquí, és qüestió d’anar sumant experiència i tècniques.

Des del primer dia encoratgem els alumnes a crear peces, al mateix temps que fan exercicis i aprenen les tècniques. Professor i alumne defineixen conjuntament el disseny d’una peça que permeti treballar i aprendre aquestes primeres habilitats.

Els alumnes que ja tenen una formació prèvia sovint necessiten perfeccionar els seus coneixements. Així doncs, procurem que facin peces que els ajudin a millorar les seves tècniques, eliminin vicis adquirits en la pràctica del dia a dia i aprenguin tècniques noves.

Els professionals del sector acostumen a venir o bé per perfeccionar alguna tècnica concreta o bé per aprendre’n alguna que, per la seva feina, no han d’utilitzar sovint, però que els obre un ventall de noves possibilitats en la seva vida professional. A Kum Boo Escola de joieria els oferim aquest curs de perfeccionament i d’ampliació de coneixements.

testicon

3. Material

A l’Escola hi ha les eines necessàries per fer tot tipus d’exercicis i practicar les diferents tècniques. Disposem d’un bon desplegament d’utillatge (mirar el darrer apartat, L’Escola, on s’explica de quines eines i maquinària disposem) per la qual cosa els alumnes no han de portar eines pròpies per treballar*. De totes maneres, si les volen dur perquè els és més còmode treballar amb les seves eines, poden fer-ho. A més, a l’Escola els oferim un espai on poden guardar tant les eines com les peces.

El coure per fer els primers exercicis proposats també el posa l’Escola (sempre i quan sigui per fer peces de mides raonables). L’alumne podrà treballar amb altres materials (or, plata, pedres, etc.) per fer les seves peces i exercicis, que aniran, lògicament, al seu càrrec.

* Alguns materials i eines en concret sí que han de ser aportats pels alumnes: gresols per fondre; broques i freses variades quan se n’hagi de fer un ús intensiu; ceres per fer peces grans o per fer moltes peces, etc. En tot cas, davant del dubte convé comentar amb el professor la necessitat o no de portar material propi.

L’Escola disposa de botiga d’eines per tal d’abastir als alumnes d’allò que puguin necessitar, ja sigui per fer-ne ús dins l’Escola o als seus propis tallers.

testicon

4. Temari

En el CURS REGULAR no hi ha un temari estricte a seguir, excepte en aquells casos en què l’alumne ho sol·liciti expressament.

Cada alumne farà les seves pròpies peces i aprendrà a utilitzar les eines i a aplicar les tècniques que necessiti. Treballem amb una ratio alumne/professor molt baixa (6/1), per tal que sigui possible estar pendent del que fa cada alumne i poder-lo acompanyar en el procés de disseny i realització de les seves peces.

Amb els alumnes que parteixen de zero o amb poc recorregut procurem que aprenguin bé totes les tècniques bàsiques: serrar, soldar, llimar, treball amb alicates, etc.

Per als alumnes més experimentats no cal fer tant èmfasi en cadascuna d’aquestes tècniques bàsiques i treballem amb unes o altres en funció de la peça que vulguin fer.

Algunes tècniques i temes que es poden tractar durant el curs són: marcar dissenys sobre planxa, serrar, calar, llimar, soldadura en diferents formats, unions en fred, treball amb fil i treball amb planxa, embotits i tècniques per obtenir volums, textures sobre superfícies obtingudes amb tècniques diferents, acabats de tot tipus, fosa del metall, preparació del metall fos per laminar o trefilar, realització de boques i grapes, clavats bàsics, tècniques vàries amb ceres de diferents formats, etc.

testicon

5. Durada del curs, període d’inscripció i horaris

El curs s’inicia el 18 de setembre de 2019 i finalitza el 28 de novembre de 2019.

És possible inscriure’s i començar les classes en qualsevol moment durant el curs.

Els dies de classe són*:

 • Dimecres de 15.40h a 19.40h
 • Dijous de 16 a 20h

 

* Eventualment, pot haver-hi dies extres de classe a la setmana. Se n’informarà als alumnes si es dona aquesta circumstància.

testicon

6. Modalitats d’inscripció i preus

La inscripció al CURS REGULAR de Kum Boo Escola de joieria es fa mitjançant paquets d’hores. Es pot triar entre el paquet de 12 hores i el paquet de 40 hores. De paquets de 40 hores se’n poden comprar més d’un alhora, sempre que sigui per consumir-los seguits.

En el moment d’adquirir un paquet d’hores es reserven les 10 sessions (cada sessió són 4 hores) i s’anoten a un calendari general. No cal que siguin dies consecutius ni el mateix dia de la setmana. Per exemple una setmana es pot venir el dimecres i la següent el dijous; o venir una setmana un dia i la següent dos dies. En resum, es poden escollir lliurement els dies, sempre que hi hagi disponibilitat.

Un cop escollits els dies que es vindrà, queden automàticament reservats per a l’alumne/a. Si en el moment de començar un paquet d’hores no s’indiquen els dies en concret en què es vol venir, per defecte es reservaran consecutivament tots els dimarts, dimecres o dijous (segons el dia escollit per començar a venir) fins a completar les 40 hores.

IMPORTANT!! Per canviar un dels dies reservats cal avisar amb 14 dies (naturals) d’antelació. Si es fa així, el dia anul·lat es canvia pel dia que sol·liciti l’alumne (segons disponibilitat). Si no es pot avisar amb prou antelació es podrà recuperar la classe fent Aula Oberta, durant les següents 3 setmanes després de l’anul·lació. Si no es ve a classe i no s’avisa, la classe no es pot recuperar.

Demanem als alumnes que siguin molt curosos en aquest punt. És la clau perquè hi hagi una bona coordinació amb el calendari de tots els alumnes.

En el cas d’agafar més d’un paquet de 40 hores alhora, els dies de classe s’escolliran en el moment de començar cadascun d’aquests paquets.

Els paquets d’hores caduquen als tres mesos d’haver-se iniciat (vacances d’estiu apart).

Els preus dels paquets d’hores són els següents:

 • Paquet de 12h: 165€** el primer paquet i 150€** els següents. Pensat per resoldre projectes curts i puntuals.
 • Paquets de 40h: Es poden comprar diversos paquets de 40h alhora. Això està pensat pels alumnes que venen a classe durant un període llarg o durant tot l’any acadèmic. En aquests casos s’apliquen descomptes especials i es pot esgraonar el pagament:
 • 1 paquet: 439€**
 • 2 paquets: 860€**
 • 3 paquets: 1235€**
 • 4 paquets: 1630€**

 

Els paquets de 12h i 40h es poden comprar en qualsevol moment durant el curs.

** Els preus poden variar al llarg del curs sense notificació prèvia. En tot cas, els alumnes que hagin reservat diversos paquets de 40h, mantindran el preu total del moment d’haver fet la reserva.

testicon

7. Inscripció al curs i forma de pagament

Les places del CURS REGULAR són molt limitades i es reserven per estricte ordre de sol·licitud. Per reservar una plaça cal posar-se en contacte amb l’escola via correu electrònic a info@escolakumboo.cat, per telèfon al 93 435 45 96 o bé per WhatsApp al 626 37 65 04.

 

Les places només queden reservades després d’efectuar el pagament.

Els pagaments es fan de la següent manera, sempre per avançat:

 • Paquet de 12h: 165€ si és el primer cop que es fa un curs a l’escola. 150€ si ja s’ha estat alumne amb anterioritat.
 • 1 paquet de 40h: 439€.
 • 2 paquets de 40h: Abans de començar el primer paquet es paguen 480€. En començar el segon paquet es paguen 380€.
 • 3 paquets de 40h: Abans de començar el primer paquet es paguen 520€. En començar el segon paquet es paguen 380€. En començar el tercer paquet es paguen 335€.
 • 4 paquets de 40h: Abans de començar el primer paquet es paguen 560€. En començar el segon paquet es paguen 380€. En començar el tercer paquet es paguen 355€. En començar el quart paquet es pguen 335€.

El pagament és pot fer presencialment a l’escola o via transferència bancària, al següent número de compte: ES98 0081 0384 23 0001072015 (Banc Sabadell).

Si es fa el pagament via transferència bancària, per tal d’identificar-lo és molt important que en el concepte de la transferència s’hi indiqui el següent: Curs Regular + Nom i cognom

testicon

8. L’escola

El novembre de 2015 Kum Boo Escola de Joieria es va traslladar al barri de l’Eixample, després d’uns anys al Guinardó. Actualment està situada al carrer Villarroel 182, entre Còrsega i París.

Està molt ben comunicada i s’hi pot arribar de les següents maneres:

 • metro: Hospital Clínic, línia 5, la blava (Rosselló cantonada Villarroel).
 • Bus: 54, 67 i 68 (París, entre Villarroel i Casanova), 59, 63 i V11(Villarroel, entre Còrsega i Rosselló), V11 (Urgell, entre Rosselló i Còrsega), 54 i 59 (Còrsega, entre Villarroel i Urgell), L67 (Urgell entre Londres i París), 6, 7, 33 i 34 (Diagonal cantonada Villarroel).
 • Bicing: 350 (Villarroel, 208), 109 (Londres, 53), 90 (Rosselló, 108) i 89 (Rosselló, 101).

L’Escola forma part del taller Arnald Climent Joies. Això vol dir que està en contacte permanent amb un taller professional en activitat constant.

L’Escola disposa d’un ampli ventall d’eines per a tots els estudiants. Cada alumne treballa en una taula de joier professional on hi ha algunes eines bàsiques (arc de serra, joc de llimatons, tas, micromotor i material per soldar). Altres eines com llimes, paper esmeril de diferents gruixos, alicates de tot tipus, regle, compàs, peu de rei, punta d’assenyalar, embotidors, daus d’embotir i de canals, abocardadors, tot tipus d’eines pel micromotor, compàs de dècimes, micròmetre, martells metàl·lics i de nylon i moltes altres eines es troben en armaris i calaixos del mateix taller i són d’ús compartit.

L’Escola disposa, a més, de maquinària d’ús compartit com laminadors manuals i elèctrics, banc d’estirar amb fileres de tot tipus, soldador PUK, zona de fondre amb soldador d’oxigen, ultrasons, polidora electromagnètica, forn d’esmalts, taules de polir, etc.

Disposem dels següents espais:

 • Taller principal per les classes del CURS REGULAR.
 • Espai per a les polidores, ultrasons, forn d’esmalts i fosa.
 • Aula polivalent per a cursos de disseny 3D, cursos de gemmologia, presentacions i xerrades, cursos teòrics i cursos en general per als quals no cal treballar a l’estellera.
 • A més disposem d’un espai amb cafetera, nevera, microones i font d’aigua, que els alumnes poden utilitzar quan volen fer una pausa per berenar o fer un petit descans. En aquesta sala hi ha també una petita biblioteca especialitzada en llibres de joieria.
testicon

* Eventualment, pot haver-hi dies extres de classe a la setmana. S’informarà als alumnes si es dona aquesta circumstància.

** Els preus poden variar al llarg del curs sense notificació prèvia. En tot cas, els alumnes que hagin reservat diversos paquets de 40 hores mantindran el preu total del moment d’haver fet la reserva.

Aquesta informació té validesa a partir del 4 de setembre de 2019, fa referència al CURS REGULAR TARDOR 2019 i pot ser modificada en qualsevol moment sense previ avís. Els alumnes que hagin adquirit paquets d’hores mentre aquest fos el document vigent continuaran mantenint les condicions pactades en el seu moment i, a més, podran beneficiar-se de les eventuals millores proposades.

testicon